Friskvård

Friskvård och försäkring via jobbet

Sundbybergs naprapat & ryggklinik tillhandahåller friskvård till företag och anställda. Du som anställd kan använda ditt friskvårdsbidrag hos oss hela eller delar. En del företag är anslutna till olika friskvårdsportaler tex Wellnet, Min Friskvård, Hälsoresurs och Actiway. Vår klinik är anslutna som friskvårdsleverantörer hos dessa portaler. Det betyder att du som anställd kan betala via dem.

Nu har du med friskvårdsbidrag möjlighet att köpa klippkort hos oss. Hör av dig så berättar vi hur du gör.

Vi är även anslutna till Babycard som ett föräldrakort vilket ger 100 kr rabatt på MammaMageträning.

För dig som är anställd på ett företag med  Falck, DKV, Länsförsäkringar eller TryggHansa  försäkring är det möjligt att komma till oss för behandling. Du behöver då kontakta din arbetsgivare och försäkringsbolaget först, för att få godkända behandlingar. Gäller även dig med privat sjukvårdsförsäkring hos dessa bolag.

Friskvård vs. Sjukvård

Friskvård är en förbyggande aktivitet. T.ex. massage eller träning. Syftet med friskvård är att hålla kroppen och sinnet fria från sjukdomar och utmattning. Friskvård är en avdragsgill skattefri förmån som företag får erbjuda sina anställda. Endast vissa aktiviteter är klassade som friskvård (skatteverket.se). Avdragbar friskvård är momsbelagd.

Undantag finns t.ex. när företaget betalar rehabilitering för att en anställd ska kunna åter gå till arbetet, ”Fri förebyggande behandling och rehabilitering”. I detta fall kan naprapatbehandling klassas som friskvård.

Sjukvård är en behandlande eller rehabiliterande behandling, t.ex. Naprapati eller medicinsk behandling hos läkare. Syftet med sjukvård är att hjälpa kroppen till läkning eller återställa fel för att åter få normal funktion. I regel betalar individen själv sin sjukvård.

Företag kan göra bruttolöneavdrag för naprapatbehandling. Det betyder att företaget betalar behandling med den anställdes lön innan lönen betalas ut. Detta gör att den anställde ej betalar skatt för den avdragna summan och får behandling billigare.

För mer information om ”Fri förebyggande behandling och rehabilitering” och lönebruttoavdrag kontakta skatteverket eller med naprapatförbundet amc@naprapater.se

Naprapatbehandling för alla i Sundbyberg!

Kontakta oss gärna på
08-29 63 67 eller gå in på Boka tid.

Vi behandlar:

Idrottsskador

Idrottsskador

Löparknä, tennisarmbåge, kastaxel,
”Gubbvad”, mm. är exempel på idrottsrelaterade skador eller uttröttning.

Axel-skuldersmärta

Axel-skuldersmärta

Att ha ont i axeln eller skuldran är väldigt vanligt.
Ofta beroende på dålig hållning vid arbete eller träning. Muskler tröttas ut och senor kläms åt vilket orsakar värk.
Även skador i axeln eller besvär från nacken kan orsaka smärta i området.

Ischias

Ischias

Ischiasnerven är den kraftigaste nerven i kroppen som bildas av flera nerver i ländryggen och går på baksidan av låret, ner på bak- och framsidan av underbenet och foten. Om en eller flera av nervrötterna är störda kan man få symtom längs delar av eller hela nerven. Falsk ischias är triggerpunkts-strålning från sätet och höften som sprider sig ner längs benet.

Nackspärr

Nackspärr

Nackspärr är som namnet antyder ett rörelsehinder i nacken och halsryggen.
Hindret kan vara en led- muskellåsning eller i värsta fall diskbråck. Det vanligaste är dock ensidig eller dubbelsidig muskelkramp beroende på dålig ergonomi.

Ryggskott

Ryggskott

Ryggskott är ett samlingsbegrepp. Den akuta smärtan i ryggen kan komma av ett diskbråck eller vanligare en segmentell dysfunktion som involverar disk, led och muskelkomplex. Smärtan kommer främst av kramp i muskulaturen, ett skydd mot skada i segmentet.